Vezesd magad túra // a közösségi geo-túra oldal

[Térkép] [Album] [Képfeltöltés] [Info]
Üdvözlünk a Vezesd magad túra hivatalos weboldalán! A közösségi geo-túra oldal célja a biatorbágyi Nyakas-kő és térsége jelentősebb látni- és látogatni- valóinak összegyűjtése. 'Közösségi', mert a látnivalók az általatok feltöltött fényképekkel egyre bővül. És 'geo', mert kifejezetten természeti értékeket kívánjuk kiemelni, és ehhez nyújtunk háttérinformációt is. És 'túra', mert a célunk, hogy gyere ki, túrázz egyet a környéken. Ehhez minden információt megtalálsz itt!


Nyakas-kő és térsége országos jelentőségű védett természeti terület, földtani alapszelvény, természeti emlék. Az európai Natura 2000 hálózaton belül is Különleges Természetmegőrzési Terület besorolást kapott. A térség a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozik. Az itt található középső-miocén kőzetek 12–15 millió évesek, melyen annó a Pannon-tenger hullámzott. Innen belátni a Zsámbéki-medencét, a Vértest és a Gerecse vonulatát, illetve a távolban még a Bakony is felsejlik.


Az oldal folyamatosan bővül a látnivalókkal és fényképekkel. Az alábbi listában a kiemelt természeti szépségű helyekről olvashatsz, és a Google Map térkép pedig segít a túraútvonalad megtervezésében.

A környéken készült fotók

                                                                                   

Az oldalt így is elérheted: [ezen a linken] vagy QR kóddal:
vagy megoszthatod Facebookon:
Nyakaskő Egyesület 2020, nyakasko.hu  |  dev2solve © 2020